Ma 2024. június 17., Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz.

Településképi Arculati Kézikönyv

Településünk a Börzsöny hegységben található, mely kapcsán méltán gondoljuk, hogy mi vagyunk a Börzsöny kapuja. Mind Nagy-hideg-hegy, mind Csóványos is közigazgatási területünkön, Királyréten keresztül közelíthető meg.

Szokolya település kialakulása során egy hangulatos kis falu jött létre, mely falu hangulatát, jelenleg még fellelhető építészeti hagyományait szeretnénk megóvni és ehhez kapcsolódva ezt a falusi arculatot megtartani. Fontos, hogy az ide költözők, vagy az itt élők a Települési Arculati Kézikönyv kapcsán egyértelmű segítséget kapjanak.

Ez a kézikönyv elsősorban azok számára nyújt segítséget, akik építkezni szeretnének, de mindenki más számára is reméljük, hasznos információkkal szolgál. A főépítész útmutatásával segítséget nyújtunk már jó ideje, de bízunk abban, hogy ez a kézikönyv még hatékonyabb segítséget nyújt mindenki számára. Kiadványunk egyértelműen ismerteti azokat az iránymutatásokat, amelyeket szeretnénk, ha megőriznénk vagy megjelenítenénk Szokolya faluképében, amelyekre mind az ingatlan tulajdonosok, mind pedig a településen élők büszkék lehetünk.

Olvassák, alkalmazzák szeretettel!

Némethné Pintér Csilla
polgármester

 

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége