Ma 2020. május 28., Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Az óvodában elrendelt rendkívüli szünet visszavonásáról döntött a polgármester

Szokolya község polgármestere 2020. április 1. napjától rendkívüli szünetet rendelt el a Szokolya Községi Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde intézményben. Az akkori rendelet visszavonásig volt érvényes. A veszélyheztettel kapcsolatban hozott kormányzati szigorítások fokozatos feloldásához igazodva a polgármester Szárazné Pauliscsák Anett intézményvezetővel egyeztetve a rendkívüli szünet visszavonásáról döntött. A polgármesteri határozatot itt olvashatják:

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Május első hétvégéjén még biztosan maradnak a helyi szigorítások

Szokolya Község polgármesterének 11/2020. (IV.30.) számú határozata alapján 2020.05.01-jén 8:00 órától 2020.05.03-a 20:00 óráig az önkormányzat kezelésében lévő bel- és külterületi utakon a turistaforgalom nem megengedett. Az utakat csak helyi lakosok, szokolyai ingatlantulajdonosok, a Volánbusz járatai, áruszállítók és munkahelyre történő eljutás kapcsán igénybe vevők használhatják. Az utak korlátozott használatát a helyi polgárőrség tagjai a rendőrséggel közösen biztosítják és ellenőrzik.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Királyrét kiürült, sokan megértették a helyi szigorítás okait

A 2020.04.09-én hozott polgármesteri határozat alapján a húsvéti időszakra vonatkozóan szigorítások léptek életbe, aminek köszönhetően az önkormányzati bel- és külterületi utak a turistaforgalom elől lezárásra kerültek. A helyi polgárőrök a reggeli órától kezdve folyamatosan ellenőrzik a határozatban foglaltak betartását, felhívják a figyelmét azoknak, akikhez nem jutott el a hír, hogy a húsvéti időszakra különös rendelkezések léptek életbe. Azt tapasztaljuk, hogy az időben meghozott és megfelelően kommunikált döntés sikeres, nagyon kevesen gondolják úgy, hogy most Királyrétre kellene utazniuk.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

FONTOS változás az élelmiszerüzlet látogatásával kapcsolatban. Továbbra is azt kérjük: Maradjanak otthon!

Szokolya Község polgármesterének 10/2020. (IV.24.) számú határozata alapján 2020. április 25-én 8:00 órától 2020. április 26-án 20:00 óráig az önkormányzat kezelésében lévő bel- és külterületi utakon a turistaforgalom nem megengedett. Az utakat csak helyi lakosok, szokolyai ingatlantulajdonosok, a Volánbusz járatai, áruszállítók és munkahelyre történő eljutás kapcsán igénybe vevők használhatják. A korlátozás betartását ezúton is a helyi polgárőrség tagjai a rendőrséggel közösen fogják biztosítani.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Pest megyében is

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2020. április 3-tól Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fokozott tűzveszély miatt. A kerti égetést ez nem érinti, arra viszont a városi helyi szabályok érvényesek.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Tovább maradnak a helyi szigorítások

Az önkormányzat kezelésében lévő bel- és külterületi utakon a turistaforgalom nem megengedett. Az utakat csak helyi lakosok, szokolyai ingatlantulajdonosok, a Volnábusz járatai, áruszállítók és a munkahelyre történő eljutás kapcsán igénybe vevők használhatják.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Helyi adománygyűjtő akció indul

Tisztelt Lakosság!

Több civil megkeresés is érkezett az önkormányzathoz, melyekben arról érdeklődtek, hogy van-e lehetőségünk közcélú adomány fogadására, amelyet a munkájukat elvesztők, nehéz anyagi körülmények közé kerülők megsegítésére, illetve az önkormányzat járvány megfékezése kapcsán felmerült kiadásaira lehet fordítani.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége