Ma 2021. augusztus 02., Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.

Parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki. 

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Ajánlattételi felhívás gyermekétkeztetési feladatok elvégzésére Szokolyán

Szokolya Község Önkormányzata a beszerzési szabályzata alapján 2021. szeptember 1 - 2022. augusztus 31. közötti időszakra, gyermekétkeztetési feladatok elvégzésére vonatkozóan Ajánlattételi felhívást ír ki.

A beszerzés tárgya: Közétkeztetés biztosítása a bölcsődés, óvodás, általános iskolás gyermekek és vendégétkezők számára. Az Ajánlattevő saját vagy bérelt főzőkonyhájában előállított (főzött), illetve elkészített hideg-meleg étel előállítására és az Ajánlatkérő ételkiosztó helyszíneire történő, hétfőtől péntekig tartó kiszállítására kíván beszerzési eljárást lefolytatni az Ajánlatkérő.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Ingyenes szűrővizsgálat a váci Jávorszky Ödön kórházban

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Júliustól ismét idegenforgalmi adó terheli a vendégéjszakákat

Tisztelt Szállásadók!

2021. július 1-jétől a 498/2020. (XI.13.) kormányrendelet alapján ismét idegenforgalmi adófizetési kötelezettség keletkezik a településünkön megszálló vendégek után. Az adó mértéke nem változott, továbbra is a pandémia előtti adómérték van érvényben településünkön. A mentességre vonatkozó szabályok sem változtak. Az adó beszedése, bevallása és befizetése a szállásadó feladata.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Óvodapedagógust és dajkát keres a szokolyai Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde

A Szokolya Község Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde 2021. szeptember 1-jei munkakezdéssel pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére.

A pályázattal kapcsolatos részletes információkat az alábbi linkre kattintva olvashatják:

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Hajóra fel - indul a Dunakanyar körjárat

A Mahart Passnave Kft. idén ismét elindítja a tavaly nagy sikernek örvendő, Dunakanyar Körjáratait. Az egyik legnépszerűbb járat a Visegrád - Nagymaros - Zebegény - Dömös - Nagymaros - Visegrád útvonal volt. Idén új településeket is bevontak a programba, így már Verőcén is lehetőség nyílik felszállni a Vác - Verőce - Visegrád szakaszon. További kikötőkkel bővítették az Esztergom - Szob - Zebegény járatot, így idén május végétől Szobon is felszállhatnak a hajókra. 

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

BÖRZSÖNY KAPUJA Innovációs Klaszter

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Dunakanyar turisztikai adottságainak fejlesztésére egyre több forrás áll rendelkezésre, mind az önkormányzatok, mind a térség gazdasági szereplői részére, melynek elnyeréséhez nélkülözhetetlen a régiós szintű együttműködés.
 
Ennek érdekében Nagymaros, Kismaros, Szokolya, Verőce és Kóspallag Önkormányzatai alapító tagként csatlakoztak 2021. április 16-án „A BÖRZSÖNY KAPUJA Innovációs Klaszter” együttműködési megállapodáshoz. 

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége