Ma 2018. augusztus 19., Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Igényfelmérés a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások támogatásához

szokolya-cikk.jpg

A Kormány a 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló intézkedésekről az alábbiak szerint rendelkezett: A Kormány egyetért azzal, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek. A Kormány felkérte az önkormányzatokat az igények felmérésére és továbbítására.

A támogatás iránti igényt a téli rezsicsökkentésben nem részesült gáz- vagy távhő szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások jelenthetik be. Háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Huszta Emma Anna lett iskolánk igazgatója

Vaci_tankerulet.jpg

A Váci Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2018. augusztus 16-tól a szokolyai Cseh Péter Általános Iskola intézményvezetői kinevezését Huszta Emma Annának ítélték oda.

Huszta Emma Anna Kismaroson él férjével, Haraszti Zsolttal és két gyermekével. 19 éve dolgozik pedagógusként, pályája során több területen is kipróbálta magát: dolgozott óvodában, általános iskolában, szakközépiskolában, szakiskolában, gyermekvédelmi intézményben különböző munkakörökben. Az iskolai életet az első osztálytól a szakképzés befejezéséig ismeri. Szakmódszertant oktató óraadóként betekintést nyert a pedagógusképzésbe is. Vezetői tapasztalatot a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonában szerzett. Közoktatási vezetői, új típusú szaktanácsadói tapasztalattal is rendelkezik, valamint módszertani ismeretekkel bír a viselkedéstanítás és az élménypedagógia területén. Folyamatosan képzi magát, jelenleg a mesterpedagógus fokozatra készül.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Ismét tűzifa támogatási programot hirdet az Önkormányzat

szokolya-cikk.jpg

Szokolya Község Önkormányzata tűzifa támogatási programot hirdet.

Részvételi feltételek:

  • szokolyai lakcím
  • jövedelmi viszonyok
  • igazolásatámogatási adatlap kitöltése

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Gyermekorvos helyettesítés

szokolya-cikk.jpg

Tisztelt Lakosság!

Dr. Barvircz János gyermekorvost szabadsága idején Dr. Stuhl Aranka helyettesíti. A helyettesítés idején (2018. július 23-tól 2018. augusztus 5-ig) az alábbi időpontokban kereshetik fel a doktornőt:

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Felhívás az afrikai sertéspestis megjelenése kapcsán

szokolya-cikk.jpg

Tisztelt állattartók!

Az afrikai sertéspestis (továbbiakban: ASP) Magyarországon történő megjelenése okán a házi sertés állományok védelme érdekében, illetékességi területünkön is szükségessé vált a felkészülés a fokozott járványügyi veszélyre.

A lakosság gazdasági kárának enyhítése érdekében felhívom a sertéstartók figyelmét az alábbi szabályok betartására:

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

A szelektív hulladék szállítás rendje 2018. júliustól

zold-hid-cikk.png

A 2018-as év 3. negyedévének tételes hulladékszállítási naptárát megtekintheti, vagy letöltheti nyomtatható formában.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

Közeledik az iparűzési adó bevallás leadásának végső határideje

szokolya-cikk.jpg

Tisztelt Vállalkozók!

2018. május 31-ig lehet leadni a 2017-es év gazdálkodási adatait tartalmazó helyi iparűzési adó bevallást. A tavalyi évre vonatkozó adókülönbözetet május 31-ig tudják pótlékmentesen teljesíteni. A helyi iparűzési adóról szóló 13/2010 (XII.07.) rendelet alapján a helyi adó mártéke az adóalap 2%-a.

Bővebben

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége