Ma 2023. február 07., Tódor és Rómeó napja van. Holnap Aranka napja lesz.

Nyertes pályázat külterületi közutak felújítására

A Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága Szokolya Község Önkormányzatának a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú külterületi közutak felújítása pályázata a 3367437377 iratazonosítójú támogatói okirat szerint bruttó 183.896.241.-Ft támogatást nyert a 0377/3 hrsz-ú Királyréti út felújítására.

Bővebben

Idén is támogatják a Szokolya SK sportfejlesztési programját

A Szokolya SK 2021/2022-es sportfejlesztési programját az MLSZ elfogadta, így valamivel több, mint 5,3 millió forintot fordíthatnak a szokolyai labdarúgás fejlesztésére. A határozat értélemében 4,5 millió forint jut utánpótlás-nevelésre, és több mint 800 ezer forintból a a felnőtt csapat részére sportfelszerelést és informatikai eszközöket vásárolhat az egyesület. 

Bővebben

Agrárminisztérium - Hungarikum pályázat

A hazai és külhöni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, települési, tájegységi értéktárak létrehozásának segítésére, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent 2021. évi Hungarikum pályázat már 930 millió Ft keretösszeggel volt elérhető. Szokolya sikeresen pályázott az Agrárminisztérium által kiírt forrásokra:

Bővebben

Magyar Falu Program nyertes pályázatok

Magyarország Kormánya eltökélt a kistelepüléseken élők számának megtartása, növelése, életminőségénen javítása, a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2018-ban meghirdette a Magyar Falu Programot, melye minden évben megújít.  A Program célja az ötezer fő lakosságszám alatti települések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek  vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket.

Bővebben

Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde külső-, és belső felújítása

A Szokolyai Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde fejlesztése 2015-től elsődleges célként jelentkezett az önkormányzatnál. A rengeteg munka és sok-sok pályázat, valamint a kormány többlettámogatásának köszönhetően a beruházás megkezdődhetett, hamarosan egy gyönyörű intézményt adhatunk át a falu legfiatalabb tagjainak. 

Bővebben

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége