Ma 2020. május 31., Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.

Intézkedések az adótartozások csökkentésére

Tisztelt Lakosság!

A márciusi Falugyűlésen Némethné Pintér Csilla polgármester asszony valamint Hajdú László gazdasági vezető beszámolójában elhangzott, hogy több, mint 42 millió Ft adókintlévőségünk van a helyi lakosokkal, illetve helyi vállalkozókkal szemben, ami megközelítőleg az éves kötltségvetésünk 15%-át teszi ki. Sokan önhibájukon kívül kerültek

olyan helyzetbe, amit nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnak rendezni, azonban sokan vannak olyanok is, akik szándékosan nem, vagy csak többszöri felszólítás után, jelentős késedelemmel rendezik tartozásaikat. Igazságtalan és tisztességtelen viselkedés ez az Önkormányzattal és azokkal szemben is, akik rendesen, a határidőket betartva fizetik a helyi adókat, hisz így nagyon nehéz fejlesztésekben gondolkodni. Azt kérték a Falugyűlés résztvevői, hogy tegyük nyilvánossá a tartozók névsorát. A törvényi lehetőségek megvizsgálása után Szokolya Község Képviselő testülete úgy döntött, hogy a helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a százezer forintot - magánszemélyeknél az ötvenezer forintot - elérő, 90 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező adózók adatait a helyben szokásos módon közzéteszi. Az adatokat a 2015. június 30-i adózárást követően vizsgálja a Hivatal, így arra kérünk mindenkit, aki szeretné elkerülni a közzétételt, az rendezze tartozását az önkormányzat felé, vagy egyeztetés céljából keresse fel a Hivatal adóügyi munkatársát.

Fontos lenne, hogy az adófizetési morál emelkedjen településünkön, mivel a fejlődés egyik alapja az, hogy a tervezett bevételekből tudjunk gazdálkodni, tudjuk működtetni a települést.

A testület határozatát ide kattintva olvashatják.

 

Lucza Gergely

alpolgármester

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége