Ma 2024. május 04., Mónika és Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

Tisztelt Szokolyai lakosok, Választópolgárok!

Dr. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását és az országos népszavazást. A választás lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbizatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és póttagjait Szokolya Község Képviselő-testülete választja meg, a tagok megválasztásukat követően esküt / fogadalmat tesznek.

Amennyiben Ön szeretne rész venni a választási bizottság munkájában, kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba!

A szavazatszámláló bizottságnak az a Szokolyán lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben. Az SZSZB a szavazás napján a szavazóhelyiség megnyitásától a választási iratoknak a választási irodához történő beszállításáig és ellenőrzéséig biztosítja a feladatok végrehajtását, ezért az SZSZB tagok munkája egész napos, körülbelül 5:30-tól másnap hajnalig tart. Ehhez elengedhetetlen feltétel a nagy munkabírás, a terhelhetőség és a monotonitás tűrése.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető Szokolya község Önkormányzatán (Szokolya, Fő utca 83.) vagy letölthető Szokolya község honlapján.

A kitöltött nyilatkozatot kérjük 2022. február 14-én 14.00 óráig küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy juttassa el Szokolya Község Önkormányzatának Hivatalába (Szokolya, Fő utca 83.)

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért bruttó 50.000 ,- Ft tiszteletdíjban részesülnek és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettég alól mentesülnek.

Kérem, jelentkezéskkel segítsék kerületünkben a választások sikeres lebonyolítását!

Dr. Timer-Bárkányi Beáta

HVI vezető

 

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége