Ma 2024. április 26., Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Házhoz menő rendszerű lomtalanítást szervez a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. Szokolyán

Házhoz menő rendszerű lomtalanítást szervez a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. Szokolyán

Végre egy jelentős előrelépés: 2019-ben házhoz menő rendszerű lomtalanítást szervez településünkön a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. Ennek lényege, hogy időpont egyeztetés után, a bejelentett ingatlanról hozzák el az összegyűjtött lomokat. Szokolyán július és augusztus hónapokban lehet bejelenteni az igényt és augusztus 1. és szeptember 30. között szállítják el az otthon feleslegessé váló dolgokat. A lomtalanítás szigorú szabályok alapján történik, melyeket be kell tartani!

Mint a cég tájékoztatójában leírja: 2019-től vezetik be több településen is ezt a fajta lomtalanítást. A kezdeményezés korábban például már Nagymaroson jól működött, hiszen lomtalanításkor nem árasztotta el a szemét hetekig a települést. A kisváros kezdeményezte a Zöld Hídnál a már bevált gyakorlat folytatását, meglehet, ennek is szerepe volt abban, hogy gyakorlatilag a cég teljes ellátási területére kiterjesztik az idén az akciót. Ez nagy előrelépés az elmúlt évekhez képest, hiszen két éve volt, hogy a központi gyűjtőhelyekre az előre meghirdetett időpont előtt már olyan lomokat is leraktak, ami nem tartozott a lomtalanítás során leadható lomok közé, így azt később az önkormányzatnak saját költségén kellett elszállítatnia, illetve a tavalyi évben eszközhiány és logisztikai problémák miatt el is maradt a lomtalanítás. A tájékoztató alapján a lakosságnak idén lehetősége van ingyen 2 köbméter lomot leadni, mely előzetes bejelentéshez kötött. Az igényeket településenként különbözö időpontokban lehet leadni, telefonon, személyesen és e-mailben is.

Igénylést kizárólag a közszolgáltatásban nyilvántartott és szerződött, aktív (a szolgáltatást nem szüneteltető), közüzemi díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználók nyújthatnak be, kizárólag a településre vonatkozó "lomtalanítási igények leadása" időpontjában. Ettől eltérő igénybejelentésre nincs lehetőség. A lomtalanítás tényleges időpontájnak meghatározása a beérkezett igények és a szolgáltató belső járatterének figyelembevételével történik.

A házhoz menő lomtalanítás remélhetőleg jó irányba viszi a dolgokat. Ám az lenne a legjobb megoldás, ha a hulladékot bármikor le lehetne adni és nem kellene otthon tárolni hónapokig, a legközelebbi lomtalanításra várva. Ezzel a módszerrel csökkenhetne az illegális hulladékkupacok száma több településen is.

2019 hazhozmeno lomtalanitas telepulestabla

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége