Ma 2024. április 26., Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Bírság jár a rendelet be nem tartásáért

Kérjük Önöket a Szokolya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által elfogadott, a Településkép védelméről szóló 18/2017. (XII.29.) sz. önkormányzati rendelet betartására.

A rendelet Szokolya község honlapján elérhető, illetve a Szokolyai Híradó korábbi számaiban is beszámoltunk róla, így annak nem ismerése nem mentesít senkit a be nem tartása miatti szakciók alól. A rendelet célja Szokolya Község építészeti, településképi, illetve természeti értékeinek védelme és minőségialakítása érdekében, a település történeti múltját, építészeti kultúráját és polgárainak identitását elősegítő épületek, épületrészek, építmények, illetve az azok által létrehozott utcák, terek, szobrok egészben vagy részben történő megőrzése, minőségi fejlesztése a jövő nemzedékek számára, az építészeti illeszkedéssel és a településfejlesztési célokkal összefüggő követelmények érvényesítése, összességében az épített környezet rendezett, esztétikus kialakítása.

A rendelet Szokolya közigazgatási területén belül mindenkire vonatkozik, aki jogszabályban meghatározott építési tevékenységet, utcai kerítést, vagy az épület külső homlokzatát, megjelenését érintő munkát végez, vagy azzal összefüggő építészeti-műszaki tervdokumentációt készít (pl. kerítést, tetőt, homlokzatot újít fel, nyílászárót cserél), reklámfeliratot, illetve hirdető-berendezést helyez el, tart fenn vagy kíván elhelyezni, valamint ilyen céllal felületet alakít ki, vagy a meglévő építmény rendeltetését - részben vagy egészben - megváltoztatja.

Ismételten felhívjuk a figyelmüket arra, hogy 2018. január 1-jével a türelmi időnek vége lett, így a rendelet be nem tartása 10.00 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható!

 

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége