Ma 2024. április 26., Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Huszta Emma Anna lett iskolánk igazgatója

A Váci Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2018. augusztus 16-tól a szokolyai Cseh Péter Általános Iskola intézményvezetői kinevezését Huszta Emma Annának ítélték oda.

Huszta Emma Anna Kismaroson él férjével, Haraszti Zsolttal és két gyermekével. 19 éve dolgozik pedagógusként, pályája során több területen is kipróbálta magát: dolgozott óvodában, általános iskolában, szakközépiskolában, szakiskolában, gyermekvédelmi intézményben különböző munkakörökben. Az iskolai életet az első osztálytól a szakképzés befejezéséig ismeri. Szakmódszertant oktató óraadóként betekintést nyert a pedagógusképzésbe is. Vezetői tapasztalatot a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonában szerzett. Közoktatási vezetői, új típusú szaktanácsadói tapasztalattal is rendelkezik, valamint módszertani ismeretekkel bír a viselkedéstanítás és az élménypedagógia területén. Folyamatosan képzi magát, jelenleg a mesterpedagógus fokozatra készül.

Huszta EmmaHitvallása, hogy egy közösen megfogalmazott célért, közösen tudunk dolgozni. Az iskolában a célok egy részét az oktatáspolitika, másik részét a fenntartó határozza meg. A kihívás mégis az, hogy a nevelőtestület milyen belső célokat fogalmaz meg, és a közösség képességei szerint mindent megtesz-e azok eléréséhez, ezért a már meglévő erősségek figyelembevételével, a külső és belső erőforrásokra támaszkodva, azt továbbfejlesztve, egy mindenki számára megfelelő program kidolgozását tűzte ki célul.

"A jövő iskolája nem egy hely ahová tartunk, azt mi hozzuk létre" (Horváthné Gacsályi Marianna)

Az oktatás legfontosabb követelménye a kulcskompetenciák fejlesztése, amely a gyors alkalmazkodást, és a felnőtt életbe való helytállást készíti elő, ezért fontos feladatnak tartja a tanulók képességeinek folyamatos fejlesztését. Egy jó iskolához jó csapat kell, amelynek tagjai egyedi képességeikkel kiegészítik egymást, ezért fontos számára, hogy megfelelő feladatmegosztással mindenki számára lehetőséget teremtsen ahhoz, hogy képességeivel a csapat aktív, segítő és alkotó tagja legyen.

Olyan iskola vezetése a célja, ahová a gyerekek szívesen járnak és képességeiknek megfelelően tanulnak, mert a légkör elfogadó, szerető és motíváló. Olyan iskolát szeretne, ahol a gyermeki kíváncsiságot megőrizve, arra alapozva folyik a tanítás. Ahol a gyerekek képességei sokoldalúan fejlődhetnek, ahol a tanulás alapja a sikerélmény. Ahová a szülők szívesen hozzák gyermekeiket, mert biztonságban érzik őket és biztosítva látják a jövőjüket. Ahol a tantestület minden tagja fontosnak érzi magát, mert képességeinek megfelelő tevékenységet végezhet, és alkotói szabadsága kibontakozhat. Olyan iskolát építene, amelyik rugalmasan képes alkalmazkodni a társadalmi elvárásokhoz, a tanulók, a szülők, és a fenntartó igényeihez, amelyet mindezekért a fenntartó is szívesen támogat.

Az önkormányzat és a település nevében sok sikert kívánunk munkájához. Fogadják őt szeretettel.

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége