Ma 2024. március 28., Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • 2020. november 11-től új intézkedések lépnek életbe

2020. november 11-től új intézkedések lépnek életbe

Tisztelt Lakosság!

A Covid19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Kormány új intézkedéseket hozott, melyek 2020. november 11-én lépnek életbe. Az intézkedések az ország egész területére vonatkoznak, melynek betartása mindenkire nézve kötelező.

Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. A kutyaséltáltatás a lakóhely, illetve szálláshely 500 méteres körzetében este 8 óra után is megengedett, amit intézkedés esetén okirattal kell igazolni.

Minden gyülekezés tilos. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat. A vallási közösségek szertartásia a vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket, korcsolyapályákat, közművelődési intézményeket, közösségi színtereket. 

2020.11.11. veszelyhelyzet

 

A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó szabályok szerint verszenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

 A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági, vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak. Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatók meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

 A bölcsődék, óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak. Az intézményben dolgozókat - külön kormáőnyrendeletben foglaltak szerint - hetente tesztelni kell.

 Az intézkedések be nem tartása miatt 100.000 forinttól 1.000.000 forintig terjedő bírság szabható ki.

Kérjük Önöket, hogy a járvány megfékezése érdekében különös figyelemmel legyenek a veszélyhelyzet idején alkalmazandó szabályok betartására!

A kormányrendelet részletes szövegét itt olvashatja:

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége