Ma 2024. április 20., Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Csökkentsük együtt a balesetveszélyt

A jelenlegi veszélyhelyzetben kiemelten fontos, hogy megfeleljünk azoknak a szabályoknak, amelyek biztonságosabbá teszik az életünket. A következő kérések betartásával segítenek kollégáink és az eszközpark megvédésében, ezzel pedig hozzájárulnak a hulladékgazdálkodás zavartalan működéséhez.

Gyakorta okoz problémát, hogy az égetés után keletkező hamut közvetlenül a kukába öntik bele az Ügyfelek. Kérjük Önöket, hogy az égésterméket zsákolják be, és azt a zsákot helyezzék el a hulladékgyűjtőben. Amikor ez nem így történik, a szabadon szálló hamu azt belélegezve kollégáink egészségét, illetve a gépek működését is veszélyezteti! Szintén a hamut érintő kérés, hogy várják meg, míg az kihűl és csak utána zsákolják be és helyezzék el az edényzetben. A forró hamu tűzveszélyes, ami a többi hulladék közé kerülve könnyen lángra lobbanthatja a szállítójárművet, értelemszerűen ezzel munkatársainkat is veszélyezteti!

zh1

 zh2

Emellett ismételten felhívnánk rá a figyelmet, hogy a többlethulladékot kizárólag a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. által kibocsátott, hivatalos hulladékgyűjtő zsákban tudjuk elvinni. Ahogy előző tájékoztatásunkban – https://www.zoldhid.hu/blog/tajekoztato-rendkivuli-intezkedesekrol – is kértük, a fertőzések elkerülése érdekében lezárt dupla zsákba tegyék bele a hulladékot. A belső rétegnek nem kell társaságunktól származnia, azonban a külső a Zöld Híd logójával ellátott zsák legyen, hiszen ez segíti munkatársainkat a szolgáltatást jogosulatlanul igénybe vevők kiszűrésében. A zsákokról további információt a következő oldalon találhat: https://www.zoldhid.hu/kozszolgaltatas/hulladekgyujto-zsak.

zh3

zh4

További balesetveszélyt jelent, hogy a hulladékgyűjtőkbe a kommunális hulladékon kívül oda nem tartozó anyagokat – például föld, építési–bontási törmelék, szelektív hulladék ­ is elhelyeznek az Ügyfelek. Mindezek más hulladékgazdálkodási technológiák alkalmazását követelik meg, ezért azáltal, hogy a nem megfelelő edényzetben helyezik el őket, munkatársainkat és az eszközparkot veszélyeztetik, vagy a környezetünk számára létfontosságú hatékony hulladékgazdálkodást hátráltatják!

zh5

zh6

Köszönjük segítségüket és együttműködésüket a fentiek betartásában, hogy a nehezített körülmények között is balesetveszélyek nélkül tudjuk kiszolgálni Önöket!

Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége