Ma 2024. április 24., György napja van. Holnap Márk napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Segítő szolgálat Szokolyán - önkéntesek jelentkezését várjuk

Segítő szolgálat Szokolyán - önkéntesek jelentkezését várjuk

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány miatt időseink fokozott veszélyben vannak, ellátásukra segítő szolgálatot szervezünk. Cél, hogy időseinknek ne kelljen fertőzésveszélyes közegbe menniük ellátásuk biztosítása érdekében. A Szolgálat élelmiszer és tisztítószer bevásárlást, valamint gyógyszerkiváltást, illetve a halaszthatatlan postai csekk ügyintézést vállal.

Ki kérhet ellátást?

A Segítő Szolgálat minden olyan 65 év feletti szokolyai számára elérhető, akinek a településen nem élnek fiatalabb hozzátartozói és nincs segítő (akár szomszédi) kapcsolata, így  nem tudja megoldani a bolti bevásárlást, illetve a gyógyszerkiváltást. Az ellátási körbe bevonás csak olyan esetben történik meg, amikor nincs alkalmas hozzátartozó az ellátás megszervezéséhez, vagy amikor az ellátást a hozzátartozók, családtagok objektív körülmények miatt biztosítani nem tudják. Fontos, hogy ez nem egy kényelmi szolgáltatás, hanem a veszélyhelyzetben egy szolidaritáson alapuló önkéntes segítség.

Ki segíthet?

Az ellátás biztosítására 50 év alatti önkéntes, jogosítvánnyal, járművel rendelkező, elsősorban szokolyai lakcímmel rendelkező büntetlen előéletű, megbízható lakosokat keresünk, akik vállalják legalább egy idős ember vagy házaspár heti kétszeri (hétfő és csütörtök) ellátását, előre láthatólag legalább 1-2 hónapon át.  A segítőket regisztrálja az önkormányzat és összeköti a rászorulókkal és az önkormányzat is részt vesz a segítő szolgálatban.

Hol lehet jelentkezni?

Az önkormányzat 06-27-581-130 telefonszámán Gerebicsné Toman Erikánál lehet jelentkezni napközben 9-15 óráig, mind segítőnek, mind ellátást kérőnek. Vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

A jelentkezés lépései:

  1.        Hívja fel a 06 27 581 130 -as telefonszámot visszahívható, nem rejtett számról.
  2.        Adja meg nevét, elérhetőségét, címét.
  3.        Az egyeztetéseket követően a segített idős megkapja a számára kijelölt önkéntes segítő nevét és telefonszámát.
  4.        Majd az egyeztetéskor az önkéntes segítő megkapja a számára kijelölt idős segítségre szoruló nevét, címét és telefonszámát.

Hogyan működik az ellátás?

A Szokolyai Önkormányzat által regisztrált szokolyai segítő vállalja egy 65 év feletti szokolyai idős ember vagy házaspár segítését. Az együttműködők  az Önkormányzat közvetítésével veszik fel először egymással a kapcsolatot. Hétfőn és csütörtökön a segítőnek telefonon elmondja a segítségre szoruló a bevásárlási szükségletet. A megvásárolt árut a lehető legkevesebb kontakt kialakításával kell átadni és a pénzt is így kell átvenni.

A bevásárlásról a blokk átadásával számol el a segítő.

A tevékenység során a fizikai kontaktust kerülni kell, kommunikálni telefonon szükséges. A segítő nem meggy be a segítségre szoruló lakásába, erre nincs lehetőség!

A folyamat működését az Önkormányzat figyelemmel kíséri, segíti, koordinálja, de kérjük a felajánlásokkal ne éljenek vissza. A segítő szolgálat csak addig tud működni, amíg a településen található üzletek, posta nyitva tartanak. Ezt követően a segítő szolgálat kialakítását újra kell egyeztetni.

Mikor történik ellátás?

Hetente egy maximum két alkalommal, hétfőn és csütörtökön.

Vásárlás, ügyintézés kizárólagos helyszíne

Kizárólag Szokolya településen

Kapcsolattartás módja a segítő és az idős segített között?

Kizárólag telefonon.

Az ellátás lépései:

  1.        A segített idős előző nap vagy a bevásárlás napján pl. hétfőn és csütörtökön délelőtt felhívja telefonon az önkéntes segítőt, és elmondja a szükségleteit.
  2.        A segített idős a megbeszélt pénzátvételi időpontra kiviszi a pénzt egy borítékban a bevásárlásra szánt összeget, felfelé kerekítve.
  3.        Az önkéntes segítő átveszi a pénzt a kertkapuból.
  4.        Az önkéntes segítő a nap során, telefonos jelzést követően a megvásárolt árut a házhoz elviszi, de úgy adja át, hogy ne érintkezzenek. A visszajárót és a blokkot a borítékba teszi ugyanoda. (borítékot önkormányzatunk biztosít)

Az első ellátási nap:

2020 március 19. csütörtök

segito onkentesek

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége