Ma 2024. március 29., Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület

Tisztelt Lakosság!

Magyarország Kormánya a 45/2020 (III.14.) kormányrendelet 2. §-ában megfogalmazottak szerint a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmény esetében rendkívüli szünetet rendelhet el. A mai napon Szokolya község Képviselő-testülete rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött számos olyan intézkedés bevezetéséről, amely a Covid-19 koronavírus terjedésének lassítását, a lakosság biztonságát szolgálja. A képviselő-testület az alábbiakról határozott:

A képviselő-testület a Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde bölcsődéjére 2020. március 16-tól (hétfő) visszavonásig rendkívüli szünetet rendelt el

A képviselő-testület a óvoda működésére vonatkozóan 2020. március 16-17-én (hétfő és kedd) a kormányhatározat szerinti ügyeleti csoportot szervez. Kérjük Önöket, hogy csak elkerülhetetlen esetben, kizárólag légúti vagy egyéb megbetegedésre utaló tünetek nélkül vegyék igénybe az ügyeletet, továbbá csak akkor, ha az elmúlt két hétben nem járt a gyermek, vagy a gyermek hozzátartozója külföldön. Amennyiben az óvónők a gyermeken bármilyen megbetegedés tüneteit észlelik a gyermek átvételét megtagadhatják. Az ügyeletet csak azok a családok vehetik igénybe, akik esetében egyik szülő sem tud szabadságon lenni, otthonról dolgozni és nincs lehetőségük a gyermeket az iránymutatás szerint elhelyezni, róla gondoskodni. Kérjük a szülőket, hogy a helyzet komolysága miatt ne éljenek vissza az ügyeleti csoport adta lehetőséggel.

A testület 2020. március 18-20-án (szerdától péntekig) fertőtlenítő takarítási szünetet rendelt el az intézményben. Ebben az időszakban gyermek az intézményben nem tartózkodhat.

Gyermekétkeztetéssel kapcsolatban az ügyeletet igénybe nem vevők az ebédet 2020. mácius 16-án (hétfő) magukkal hozott ételhordó edényzetben elvihetik az intézmény konyhájáról. A keddi naptól az ebédet  a fenntartó lemondja. Aki ettől függetlenül az otthon lévő gyermeke számára igényli, annak a közétkeztetést végző szolgáltató az ebédet kiszállítja. Ezzel kapcsolatosan kérjük a szülőket, hogy az intézmények felé legkésőbb 2020. március 16-án (hétfő) 10 óráig jelezzék igényüket.

Az óvodai ügyeleti csoportban lévők számára az étkezést hétfőn és kedden biztosítja a fenntartó.

A képviselő-testület a Baptista Szeretetszolgálattal közösen működtetett népkonyha üzemeltetését 2020. március 17-től visszavonásig felfüggeszti.

A Szalajka IKSZT intézmény 2020. március 16-tól fertőtlenítő takarítás miatt zárva. 2020. március 23-tól a rendkívüli helyzetre való tekintettel visszavonásig nem látogatható.

A Hivatal munkarendjére vonatkozóan az alábbi javaslatot fogalmazta meg a képviselő-testület a közös hivatal jegyzőjének:

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Kismaros közös Önkormányzati Hivatal szokolyai kirendeltségén a személyes ügyfélfogadás 2020. március 17. (kedd) napjától szünetel

Anyakönyvi ügyekben - telefonon előre egyeztetett időpontban - továbbra is rendelkezésre állnak munkatársaink.

Kérjük Önöket, hogy személyes ügyintézés helyett keressék munkatársainkat a 27/581-130-as telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A fenti rendelkezések betartása mindannyiunk érdeke, ezért kérjük megértésüket!

Szokolya Község Önkormányzatának képviselő-testülete

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége