Ma 2019. június 19., Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.

Változik a szelektív hulladék szállítási rendje

Tisztelt Lakosság!

A Zöld Híd B.I.G.G. Kft., mint a település hulladékszállítási közszolgáltatója arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy 2018. április 1-jétől Szokolya belterületén és üdülőterületén is változás lesz a szelektív hulladék gyűjtés rendjében. A tájékoztató szerint a szolgáltatáshoz az elmúlt időszakban közel 100 000 fő lakos csatlakozott, ám a gépjárműpark bővítésére és fejlesztésére minimális forrás álltrendelkezésre, ezért a szolgáltatási területükön jelentős számú településen kénytelenek optimalizálni a hulladékszállítási tevékenységet.

Ez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a szelektív hulladék gyűjtése a már kialakult kétheti gyűjtési rendszer helyett 4 hetente (belterületen páros hét pénteki napján, üdülőterületen páros hét keddi napján) történő gyűjtési rendszerre változik, négyhetente fogják elvinni a szelektív hulladékot.

Zöldhulladék elszállítására a szolgáltató részéről nincs lehetőség, ezt a szolgáltatást gyűjtőpontos leadással biztosítják. A zöldhulladék gyűjtőpont helyszíne: Nagymaros, Rákóczi utca 32. szám alatt található, ahol a lakosságnak 30 m3-es konténer áll rendelkezésére a zöldhulladékok elhelyezésének céljából.

A közszolgáltató tájékoztatását a szállítási időpontokról itt tudják elolvasni:

Szokolya szelektív gyűjtés rendje belterületen

Szokolya szelektív gyűjtés rendje üdülőterületen

 

Szokolya Község Önkormányzata

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége