Ma 2024. április 20., Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Támogatást nyert Szokolya a DDC Zrt. zöld megoldás pályázatán

Támogatást nyert Szokolya a DDC Zrt. zöld megoldás pályázatán

DDC ZM logo 2Az idei évben is benyújtottuk projektötletünket a DDC Zrt. által meghirdetett Zöld Megoldások elnevezésű pályázati felhívásra. Az idei évben sok esetben az előző éveket felülmúló ötletek, munkák megvalósítására készültek tervek, így a bizottság azokat a projektelképzeléseket részesítette előnyben, amelyek kretív és újszerű koncepcióval, esetleg a helyi közösségek bevonására is hangsúlyt fektetve kerültek beadásra.

Életfa kép

 

A bizottság megítélése szerint Szokolya "Életfa Program" nevet viselő, magas színvonalú és hiánypótló javaslatot kínáló pályamunkája hozzájárul a fenntartható gondolkodásmód erősítéséhez a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt.

 

Ennek köszönhetően a bírálóbizottság díjazásra érdemesnek minősítette a pályázatunkat, Szokolya Község Önkormányzata 1 millió forintos támogatást nyert a DDC Zöld Megoldások-pályázat keretében az Életfa Program megvalósítására.

 

Az Életfa Program célja, hogy utat mutassunk a gyermekeknek, s rajtuk keresztül a szüleiknek is. Erősítsük kötődésüket szülőfalujukhoz, s a falut körbeölelő páratlan természeti környezethez, hogy általuk biztosított legyen ennek a gyönyörű településnek a méltó, hosszú távú megőrzése, fennmaradása. 

 

Az Életfa Program során minden szokolyai újszülöttnek egy facsemetét adunk ajándékba, s megjelöljük a helyet, ahová a szülők elültethetik azt. Rájuk bízzuk a fa ápolását, fejlődésének nyomonkövetését. Szeretnénk, ha ez a saját fáról való szerető gondoskodás és megismerés az életük részévé válna, s ezen az érzésen keresztül megtanulnák tisztelni, szeretni és védelmezni a körülöttük lévő összes élő teremtményt - a legapróbbaktól a legnagyobbakig. Szeretnénk elérni, hogy igazán a sajátjuknak érezzék és megbecsüljék lakókörnyezetüket, s nem utolsósorban szeretnénk elősegíteni a családi kötelékek megerősödését.

Köszönjük a pályázat elkészítésében résztvevő valamennyi kollégánk áldozatos és kitartó munkáját.

A benyújtott amyag projektleírását IDE KATTINTVA olvashatják.

 

 

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége