Ma 2019. szeptember 15., Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

EbzárlatA vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt több településen, köztük Vác közigazgatási területére a március 28. és április 23. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala.

Az ebzárlat ideje alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki

nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

Az ebzárlat Szokolyán kívül Acsa, Bernecebaráti, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Penc, Perőcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Sződ, Sződliget, Tésa, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vác, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegény területén lesz majd érvényes.

 

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége