Ma 2024. március 29., Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

A nagy tavaszi szemétszedés

Az önkormányzat és A Mi Falunkért Közalapítvány szervezésében 2015. március 7-én 9:00 órakor 50-70 ember gyülekezett a polgármesteri hivatal előtt. Gyerekek, fiatalok, szülők és szépkorúak is úgy gondolták, hogy elegük lett abból a rengeteg szemétből, ami elborítja az út menti árkokat, a sövényeket, és a Török-patak partját. A terv szerint az önkormányzattól Királyrét felé a

Völgyi-hídig terjedő útszakaszon, valamint a falu végétől a hídig terjedő patakmeder szakaszon végeztük el a tavaszi nagytakarítást. Az eredmény elképesztő volt. Palántázásból visszamaradt dobozok, műanyag székek és asztalok, gépjármű gumik, hordók, kannák, üres üvegek, palackok, fűrészlapok, Elmű által ottfelejtett alkatrészek. Ezen kívül komplett fürdőszoba felújítás miatt fölöslegessé vált berendezések, kidobott kanapé és fotel, autókárpitok, szélvédő darabok, építkezési törmelékek, megnyúzott állati tetemek, dobozzal együtt kidobott döglött macska volt a "talált tárgyak" között.

Erről a kis szakaszról az összeszedett szemetet két teherautó négyszer fordulva vitte el az önkormányzat udvarába. Rövid pihenőt követően a csapat úgy döntött, hogy folytatja az akciót és a Fő úton a Hársfa felé egészen a fordulóig megpróbálja összeszedni a szemetet. A fordulónál borzalmas állapot fogadott bennünket. Bútordarabok, székek, asztalok, sittes zsákok, régi porszívók, ágyrácsok, üvegek, cserépkályha darabok és iszonyatos mennyiségű sitt került elő. Innen további három kanyarnyi szemetet sikerült összeszedni.

Az így összegyűjtött mennyiséget az önkormányzat udvarán gyűjtöttük össze, ahol a nap végére igen magas szemétkupac keletkezett, aminek elszállításához több konténerre lesz szükség. Ennek költsége, mivel veszélyes hulladékként lehet csak elszállítani komoly terhet fog jelenteni az önkormányzatnak, éppen ezért a jövőben kiemelt figyelmet fogunk fordítani az illegális szemétlerakás megakadályozására. Az illegális szemétlerakókkal szemben határozottan fogunk fellépni és a törvény által kiszabható legmagasabb büntetéssel fogjuk jutalmazni tevékenységüket. Kérünk mindenkit, hogy figyeljen környezetére, ne engedjük, hogy elborítson mindent a szemét, védjük meg együtt környezetünket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik a mai napon bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy Szokolya egy részét szebbé tegyük.

A mai napról készült néhány fotó a cikk alján megtekinthető. Figyelem, a fényképek alkalmasak a nyugalom megzavarására. Bennünket alaposan felkavart...

 Szemétszedés 004

Szemétszedés 002

Szemétszedés 006

 

Szemétszedés 008

Szemétszedés 009

Szemétszedés 010

Szemétszedés 011

Szemétszedés 013

Szemétszedés 014

Szemétszedés 015

Szemétszedés 016

Szemétszedés 017

Szemétszedés 018

Szemétszedés 001

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége