Ma 2019. május 20., Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
  • Régies patika épület
  • Útjelző tábla Szokolyán
  • Templomtorony
  • Utca Szokolyán

Bezárja szokolyai kirendeltségét a Centrál Takarék

Centrál Takarék logoTisztelt Lakosság!

2017. szeptember 30. napjával bezárja a Szokolya, Fő út 63. szám alatti kirendeltségét a Centrál Takarék Szövetkezet - erről tájékoztatta az önkormányzatot Vargáné Králik Katalin elnök-ügyvezető.

 

Tájékoztatójából kiderül, hogy Magyarországon a nagyjából 2900 működő hitelintézeti fiók több mint a fele a takarékszövetkezeteké. Jelenleg minden negyedik településen van fiókjuk, míg más pénzintézetek minden huszadik-ötvenedik településen működtetnek kirendeltséget. Most a fiókfenntartási költségeik jelentősen meghaladják a tartósan finanszírozható mértéket, így alapos vizsgálat után arra a következtetésre jutottak, hogy a Szokolyán működő kirendeltségüket 2017. szeptember 30-ai hatállyal bezárják.

 

Egy fiók fenntartása és működtetése rendkívül költséges dolog. Ha egy településen nincs olyan erős fogyasztói igény a takarék szolgáltatásai iránt ami a fiók fenntartásának költségeit kitermeli, akkor ott bizony el kell gondolkodnunk a veszteséges fiók bezárásáról. Ez történt a szokolyai kirendeltségünk esetében is. A takarékok - így a Centrál Takarék Szövetkezet is - a piacról élnek, működésüket csak akkor tudják fenntartani, ha nyereségesek. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a költséghatékony működés, amihez felül kell vizsgálnunk fiókjaink, kirendeltségeink működésének eredményességét is - írja Vargáné.

 

Az ügyfeleiket a 2017. augusztusi számlakivonatokkal együtt értesítik a változásokról, melyet IDE KATTINTVA Önök is olvashatnak.

 

Lucza Gergely

alpolgármester

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége